Doggy Paradise De hondenuitlaatservice van Gouda en omstreken

Wie ben ik?
Wie zijn wij?
Bussie komt voor
Dagboek van een pup
Prijslijst
Gezondheid
Handig
Collega's
Hondensites
Sponsor

Wie ben ik?

Mijn naam is Marry-Ellen, het brein achter Doggy Paradise: hondenuitlaatservice van Gouda en omstreken. Ik ben tevens degene die de honden uitlaat.

ik ook een koekje

Jeetje niet te geloven zeg: ik ben al vanaf 1996 onderweg met mijn hondenuitlaatservice en dacht u dat ik zelf wist dat ik al zo lang liep? Wel nee, ik moest er op attent gemaakt worden door 1 van mijn eerste klanten. Ik heb nog heel goede herinneringen aan Tanja.

Voordat ik verder ga zal ik mij eerst voorstellen: mij naam is Marry-Ellen en de afgelopen jaren heb ik met mijn bus rondgetuft in Gouda, Reeuwijk en Bodegraven om de viervoeters op te halen, lekker te gaan wandelen in de Reeuwijkse Plassen, en natuurlijk vervolgens weer netjes thuis af te leveren.

heerlijk weer

Hoe het allemaal tot stand is gekomen:

Als tiener wilde ik altijd iets met dieren doen: reed zelf fanatiek paard, we hadden een hond en parkiet. Verder kwamen we niet maar ja de liefde voor dieren zit nou eenmaal in je.

Maar goed je loopt je school door, gaat in de richting waar je goed in bent en dan rol je vanzelf in een baan die echt heel leuk is maar het net niet is. Gelukkig kwam ik daar op tijd achter zodat ik nog jong genoeg was om het roer om te gooien en na veel rond kijken naar mogelijkheden was het idee van een hondenuitlaatservice geboren.

Ik moet achter die staart links aan

Om een beetje een indruk te krijgen van hoe, wat en waar heb ik eerst veel informatie ingewonnen. Daarna heb ik diverse uitlaatservices benaderd en een soort stageperiode gecreëerd.

Op die manier kon ik zien hoe andere hondenuitlaatservices reilden en zeilden en hoe zij met bepaalde situaties om gingen.
Wat uiteindelijk heel belangrijk was: kon ik dit zelf ook, was het wat ik echt wilde en kon ik het in mijn uppie redden?
Wat was er voor nodig om de kennis en kunde op te doen om professioneel bepaalde situaties te kunnen doorgronden en een oplossing te vinden.
Het is natuurlijk niet zo dat je kunt zeggen: "Kom ik ga even andermans honden uitlaten".
Ja, even een blokje om de hoek dat gaat wel maar zodra je een aantal uren met een viervoeter gaat doorbrengen komt er nog heel wat bij kijken.
Elke viervoeter is tenslotte anders. Daarnaast heb je niet alleen met de viervoeters te maken maar ook met de eigenaren.
Door die stages kreeg ik een aardig beeld hoe ik het zou willen.

een zwart-witte groep

Voor mij is het uiteindelijk essentieel er voor te zorgen dat ik zo goed mogelijk met andermans viervoeters om kan springen, te zorgen dat de viervoeters het naar hun zin hebben en er voor te zorgen dat de eigenaren met een gerust hart hun huisgenoot aan mij toevertrouwen.
Ik ga hierbij uit van het standpunt dat de viervoeters ook individuen zijn en dat je ze eerst goed moet leren kennen om een harmonieuze groep te kunnen vormen. Daar gaat veel tijd, werk en studie in zitten. En je kunt nog zo veel ervaring hebben met je eigen viervoeter, een viervoeter van een ander is gewoon heel anders.
Daarnaast bestonden toendertijd nog geen doel gerichte cursussen, gelukkig kon ik via een aantal dierenartsen en hondenscholen kennis op doen die heel belangrijk is, zoals EHBO voor honden, literatuur over afwijkingen van het bottenstelsel zoals HD, ED, artrose of gewoon een doorntje in het voeten kussentje, tientallen boeken over voeding, gedrag, lichaamstaal en hoe ze reageren in bepaalde situaties (bv heftig kwijlen bij veel pijn). En als u denkt dat in het echte leven allemaal zo werkt, ik dacht het niet! Ze hebben mij heel wat keren voor verrassingen laten staan en eerlijk is eerlijk ze doen het nog steeds.
En zo ben ik begonnen met een klein groepje en stap voor stap de hondenuitlaatservice opgebouwd.

Leuk he :)

Erachteraan

Wanneer mag ik?

 

Introductie van de nieuwe viervoeter
 
Zowel de nieuwe viervoeter als eigenaar worden geïntroduceerd in de uitlaatservice. Dat houdt in dat zowel de viervoeter als de eigenaar de eerste keer van begin tot eind meelopen met de groep.
Zo kan ik zien hoe de viervoeter reageert op zoveel viervoeters en de eigenaren krijgen dan gelijk een goed beeld hoe zo'n wandeling in zijn werk gaat. En afhankelijk van de reactie van de viervoeter, kan het zo maar gebeuren dat ze een aantal keren meelopen om de hond te laten wennen. Op die manier kun je zowel met de eigenaar als viervoeter een relatie opbouwen.

Joepie

Het reilen en zeilen van Doggy Paradise

De viervoeters worden allemaal opgehaald vanaf hun eigen huis en gaan dan in de bus bij de andere viervoeters.
De grote viervoeters achter in bij elkaar, gewoon los.
De kleinere viervoeters gaan in benches die in het midden van de bus staan tegen een schot.
Dan met zijn allen naar de Reeuwijkse Plassen om lekker te spelen, zwemmen, snuffelen en vooral vies te worden. Na een fikse wandeling tuffen we weer op huis aan. Moe en voldaan gaan ze lekker slapen tot de baas weer thuis is.

in de sneeuw

Waterkant


Marry Ellen

Naar boven