Doggy Paradise De hondenuitlaatservice van Gouda en omstreken

Wie ben ik?
Wie zijn wij?
Bussie komt voor
Dagboek van een pup
Prijslijst
Gezondheid
Handig
Collega's
Hondensites
Sponsor

Bussie komt voor

Zoals elke bedrijf begon ik vanaf onderaan dus ook met het vervoer. Met mijn witte Nissan Urvan (waar je nog met je billen op de motor zat en loeiheet werd als je lang reed) van weet niet hoe oud begon ik met ophalen van de viervoeters. Zelf van binnen helemaal verbouwd. Vloer met anti slip vinyl, schot in het midden getimmerd met een grote kijkgat dat afgedekt was met geplastificeerd gaas en benches die aan de vloer waren vastgemaakt en dan opgestapeld en aan het schot bevestigd.
Ja daar heb ik nog vele uren in doorgemaakt. Van het eruit klappen van de versnellingsbak tot op het laatst dat ik tegen de wand leunde en ineens binnen in de bus zat. Tja toen was het toch tijd voor een ander zou ik zo zeggen, maar eerlijk is eerlijk hij heeft mij de eerste paar jaar er goed doorheen geholpen.

En dan moet er toch een bus weer komen, tuurlijk in de loop van de jaren heb ik ook mijn wensen bij gesteld.

Eerst had ik ARKO (alle ramen kunnen open) en met zo’n 20 à 26 graden buiten liep dan de temperatuur in de auto ondanks de ARKO en ventilator  op tot zo’n ± 50 à 60 graden en dan bedoel ik niet Fahrenheit maar gewoon Celsius.

Dus zo langzamerhand werd er telkens iets toegevoegd.

En elke keer verheug ik me op de nieuwe bus als het zover is. Hij komt helemaal kaal binnen en dan ga ik samen met Henk van Hee (van garage van der Hee) brainstormen wat wel en wat niet moet gebeuren.
Alles in overleg, meestal is het Henk die met de goede ideeën komt. Wel nadat ik ongeveer heel onduidelijk en vaag heb aangeven wat ik eigenlijk zou willen.

Om nou een idee te krijgen hoe het in zijn werk gaat heb ik het deze keer bijgehouden.

 

Het begint met een hele hele hele lege bus


Wat vooral voorop staat is de veiligheid van de viervoeters dus de binnenkant wordt volledig daar aan aangepast.
In de middenschot zit een deur zodat de viervoeters ook aan die kant eruit kunnen. De benches worden solide vastgemaakt, achter in hangt een camera zodat ik kan zien hoe ondeugend de viervoeters zijn. In de zijschuifdeur zit een extra raam zodat ik kan zien of er iemand naast de bus zit als we een bocht om gaan.

Maar we beginnen met de betimmering, alles wordt voorzien van waterdicht hout en de vloer wordt afgedicht met rubber tegen het glijden.

Afdichten van de vloer   Waterdicht hout

 

Dan worden de benches geplaatst.  Om te kijken of alles wel gaat passen.
Plaatsen benches

En natuurlijk krijgt alles een likje verf om het een beetje echt te laten lijken en voor mij onderhoudsvriendelijk te houden.
En niet te vergeten een deurtje in het schot zodat de grote viervoeters ook naar buiten kunnen als de achterdeuren om een of andere reden niet opengaan.
Deurtje in schot

Natuurlijk wordt ook het dashboard helemaal verbouwd. Knoppen om de ventilator en camera te bedienen. Of course ook de handsfree telefoon is heel belangrijk. En laten we niet vergeten, ja echt waar: de echte Airco. ZZZOOOOO lekker koel in de zomer.
Moest er wel vreselijk aan wennen, dat hebben de kleintjes in de benches ook gemerkt. Pas toen ik hun hoorde klappertanden begreep ik dat ik niet de enige was die de koelte kreeg. Ha ha.

Handsfree telefoon   Dashboard


En dan na zzzooo lang wachten en elke dag op busbezoek mag ik hem eindelijk mee naar huis nemen.

Klaar   Naar huis

Naar boven