Doggy Paradise De hondenuitlaatservice van Gouda en omstreken

Wie ben ik?
Wie zijn wij?
Bussie komt voor
Dagboek van een pup
Prijslijst
Gezondheid
Handig
Collega's
Hondensites
Sponsor

Logo Easy Walker

Easy Walker

 

Hoe werkt het?

Stap 1

Allereerst doet u de hond de halsband om.

Vervolgens verstelt u de halsband tot deze de goede omvang heeft: zie pijltjes. Hierbij moet u ervoor zorgen dat de ingekorte delen links en rechts evenlang zijn.

Stap 2

Daarna bevestigt u de dunnere bandjes die naar de riem gaan: ze moeten ieder aan een kant eerst door het grote oog boven bij de sluiting van de halsband, dan onder de voorpoot van de hond door en tenslotte met het haakje aan het kleine oogje voor.

Stap 3

Uiteindelijk schuift u het schuifje zodanig dat de bandjes onder de voorpoten goed aansluiten. Zit het te strak dan heeft de hond pijn, zit het te los dan stapt de hond met zijn poot uit het bandje. Het moet dus goed zitten.

Nadat u de riem aanklikt kan de wandeling beginnen. Beloon de hond regelmatig zodat hij of zij de riem snel accepteert. Het is de bedoeling dat de riem los hangt. Trek de riem niet aan, dat is bij de EasyWalker niet langer nodig.

Tip van een liefhebber: ik heb het schuifje vervangen door een knoopje. Nu verstel ik niks meer. Mijn hond stapt uit de easy walker nadat ik de halsband heb geopend en de riem over haar kop naar de grond heb gelegd.

De EasyWalker gaat nu aan door de halsband om te doen, dan gaat de riem naar achteren over haar kop. En daarna gaan de voorpoten gebogen door de opening van de bandjes.

Het is ideaal. Geen getrek meer, al is ze nog zo enthousiast. Ze springt nu hoogstens omhoog van plezier, maar ze trekt mij niet meer in hoog tempo vooruit.

Naar boven